Bezorgt Scorsese een tweede Oscar voor DiCaprio?

De laatste trailer voordat ‘ie volgende maand in premiere gaat. Maak je op voor een 3,5 uur durend Scorsese-epos.

Na een debuut op het filmfestival van Cannes in mei, kreeg Martin Scorsese’s Killers of the Flower Moon lovende kritieken, terwijl de film zich opmaakt voor een officiële release in oktober. De huidige score op Metacritic.com is een zeer nette 8.9. Nu er een nieuwe trailer voor de film is uitgebracht, krijgen we een betere blik op het langverwachte nieuwe Scorsese-project.

In tegenstelling tot de eerste trailer, die veel sfeer en minder verhaal bevatte, legt de nieuwste trailer voor de release dingen uit voor degenen die niet bekend zijn met het gelijknamige non-fictieboek van David Grann. Wat begint als een waargebeurd misdaadverhaal over een reeks moorden in de Osage Nation, wordt een grotere tragedie over de plundering van de Osage nadat er olie op hun land is ontdekt.

Voor de nieuwkomer een beknopte samenvatting: Aan het begin van de 20e eeuw bracht olie een fortuin naar de Osage Nation. De rijkdom van deze Native Americans trok onmiddellijk indringers aan, die zoveel mogelijk Osage-geld manipuleerden en afpersten voordat ze hun toevlucht namen tot moord.

De film, gebaseerd op de bestseller van David Grann, is een waargebeurd verhaal en verteld door de onwaarschijnlijke romance van Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone), met op de achtergrond Burkharts berekenende oom (Robert DeNiro. Een episch westers misdaadsaga, waar liefde het pad kruist met verraad. Verder zien we een keur aan sterren, zoals Jesse Plemons, John Lithgow, Brendan Fraser, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Scott Shepard en Sturgill Simpson.

Scorsese is nooit echt van de korte films en naar verluidt duurt Killers of the Flower Moon drie uur en 26 minuten. Maar als het tot de nok toe gevuld is met verboden romantiek, historische tragedie, true crime en favoriete Scorsese-thema’s als Amerika’s lust voor macht en de ravage die het aanricht, vliegt de tijd waarschijnlijk voorbij.

Killers of the Flower Moon draait vanaf 19 oktober in de bioscoop, later dit jaar is de film ook te zien op Apple TV+.