4 nieuwe kapsels voor de lente

De lente is inmiddels op weg richting de zomer. Tijd voor nieuw kapsel!

ryan gosling

1. Crop and stubble 

Hoe ziet het eruit?

Een kortgeknipt kapsel dat je combineert met een stoppelbaard, vooral populair bij oudere heren als acteur Michael Fassbender (zie foto’s hieronder) en ontwerper Tom Ford (die zijn ‘ranch‘ inmiddels verkocht heeft).

Voor wie is het? 

Als je een wijkende haargrens hebt of überhaupt dunner wordend haar, is dit een prima kapsel.

Hoe krijgen we het in model? 

Masseer een klei vanaf de wortels in het haar. Dat zorgt ervoor dat je haar een gezonde uitstraling houdt. Zorg ook goed voor de haren op je gezicht; vraag eventueel je kapper of barbier om advies.

2. Texture on top 

Hoe ziet het eruit?

Dit is een nonchalant ogend kapsel. Vanwege de korte zij- en achterkant heeft het een vorige-eeuw-vibe, maar toch ook iets tijdloos. Belangrijk: de voorkant hou je langer.

texture on top

Voor wie is dit kapsel? 

Dit kapsel is multi-inzetbaar, het past bij meerdere gezichtsvormen en soorten haarsoorten. Als je een gezicht heb met vierkante trekken, dan zou je het aan de zijkant zelfs nog iets korter kunnen knippen om je kaaklijn te accentueren. Een lang gezicht wordt dan overigens alleen maar nog langer, dus daar moet je de zijkanten juist niet te kort knippen.

Hoe krijgen we het in model? 

Je kunt er tijdens het föhnen wat zoutspray in spuiten. Om je haren vervolgens iets steviger te maken met een ‘warrige’ uitstraling, strooi je er wat haarpoeder op. Haarpoeder is een redelijk nieuw stylingproduct dat jouw haar meer volume geeft.

21 manier om nóg knapper te lijken.

3. French Crop

Hoe ziet het eruit?

Dit is de nog kortere variant van het vorige model, de Texture on top. Feitelijk is de French Crop een variatie van de klassieke cut.

french crop

Voor wie is dit kapsel? 

Dit kapsel is ideaal voor de man die al wat grijze haren bij de slapen ziet ontstaan. De achter- en zijkant wordt lichtjes aflopend geknipt. Zo kan het mooi uitgroeien en hoef jij minder vaak naar de kapper om het bij te laten knippen. 

Hoe krijgen we het in model?

Kies een product dat past bij je haar. Een klei kan het extra gewicht geven, maar een pasta is weer geschikter om dikker haar in model te houden.

Grijs is het nieuwe sexy.

4. Soft Pomp 

Hoe ziet het eruit?

Dit is een iets subtielere versie van de flinke kuif zoals je die bijvoorbeeld kent van David Beckham. Pomp is een afkorting van pompadour, de kuif die is vernoemd naar Madame de Pompadour, de minnares van Lodewijk XV.

Voor wie is het? 

Dit kapsel werkt goed met haar dat een gemiddelde dikte heeft. Als je een lang gezicht heb, moet je overigens niet voor zo’n kuif kiezen. Die maakt je gezicht optisch namelijk nog langer.

Hoe krijgen we het in model? 

Goed wassen zodat er geen resten van haarproducten in blijft zitten. Doe er vervolgens een mooie lichte mousse in en föhn het volume erin door met een spijkerborstel draaiende bewegingen omhoog te maken. Doe er daarna geen wax of klei in. Dat maakt je haar te zwaar. Spuit er alleen een beetje haarlak overheen. Voilà!