Zo maak je je neus haarvrij

Neushaar dat uit je gok groeit. Is er een grotere afknapper?

Bummer: naarmate je ouder wordt verdwijnt haar op plekken waar je het wilt, maar begint het te woekeren op onderdelen van je lijf waar je dat niet wilt. Je rug bijvoorbeeld, maar ook je oren, schouders en vooral je neus.

Neushaar heeft een functie. De haartjes werken als een filter waardoor voorkomen wordt dat bijvoorbeeld stofdeeltjes en vuil in je neusholte kunnen doordringen. Neusharen worden pas een probleem als ze uit je neus steken. Er zijn verschillende manieren om neusharen te verwijderen. Ze zijn niet allemaal even goed voor je neus.

Epileren

Epileren is het uittrekken van een haar met een pincet. Niet doen. Bij het uittrekken van een haartje blijft namelijk een open haarzakje over. Daarin kunnen zich bacteriën gaan nestelen. Dat kan leiden tot infecties. En een infectie in je neus kan heel snel overslaan naar je hersenen. Wil. Je. Niet. Bovendien is epileren vrij pijnlijk.

Knippen

Een prima optie om je neusharen op een acceptabele lengte te houden. Je hebt er een speciaal schaartje met ronde uiteinden voor nodig. Door de afgeronde uiteinden voorkom je dat je in je neus prikt. Oefening baart ook hier kunst – dus begin voorzichtig.

Trimmen

Je neushaar weghalen met een trimmer is de meest eenvoudige manier om je neushaar te verwijderen. Je duwt de trimmer in je neus en de haartjes worden mooi afgesneden door het apparaatje. Er zijn twee varianten: een waarbij de mesjes zijn afgeschermd door een kapje. Bij de andere variant kunnen de mesjes wel direct met de huid in contact komen.  Neushaartrimmers zijn er in alle prijsklassen.

Meer informatie over de neus vind je ondermeer hier.