Haal alles uit je parfum – Deel 2

Waarom in de zomer een lichtere geur de betere optie is…

Van concentreren op de concentratie tot je eigen neus wantrouwen: Nog vier adviezen om alles uit je prijzige parfum te halen…  

Concentratie

Wanneer je een eau de cologne of eau de toilette gebruikt, heb je meer nodig dan wanneer je een eau de parfum versie hebt staan. Dat heeft te maken met de parfumconcentratie. Eau de cologne heeft de laagste parfumconcentratie met 2% tot 5% parfumolie, eau de toilette bestaat voor 5% tot 10% uit parfumolie en een eau de parfum bevat 10% tot 20% parfumolie. Dus spaarzaam gebruiken deze laatste variant.

Ook zal een lichte en frisse geur sneller verdwijnen dan een zware houtachtige of kruidige geur.

Temperatuur

De buitentemperatuur heeft ook invloed op hoe lang en hoe sterk een parfum geurt. Is het warm, dan wordt een geur bovendien sneller als ‘aanwezig’ ervaren, ook door je collega’s. Kies daarom in de zomer voor een lichtere geur.

Neus

Wanneer je een geur een tijd draagt, ruik je ‘m zelf niet meer. Hoe dat precies werkt lees je hier. Omdat je je eigen parfum niet meer waarneemt heb je de neiging om dan maar meer te gaan gebruiken. Vinden je collega’s niet leuk. Dus wees alert op je nose fatigue!

Koel

Licht, warmte en temperatuurschommelingen hebben een negatieve invloed op je parfum, dat lees je onder meer hier. Bewaar je verzameling geuren daarom op een donkere plek. En niet in je badkamer, maar liever in een (koele) slaapkamer, ver van de cv.