Deze mannengeuren zijn het meest geliefd – Deel 2

Handig met het oog op je wensenlijst voor Kerst: De top vijf van de meest populaire mannengeuren.

De Engelse site Hey Discount heeft onderzocht welke mannengeuren wereldwijd het populairst zijn. Niet de verkoopaantallen namen ze als uitgangspunt, maar de populariteit van een geur op social media zoals TikTok, het aantal zoekopdrachten op Google Search en het aantal hashtags op Instagram.

In een vorige post maakte we de nummers tien tot en met zes bekend, hieronder de top vijf. Zoals dat hoort bij een countdown beginnen we met de vijfde plek en tellen we af naar nummer één… 

5. Bleu de Chanel door Chanel

De parfumeur achter dit parfum is de bekende neus Olivier Polge. De houtachtige geur werd uitgebracht in 2010. Je ruikt munt, gember, wierook en sandelhout. Gezicht van dit parfum is Timothée Chalamet, hier lees je daat alles over. Eerder was de Franse acteur Gaspard Ulliel de ambassadeur voor de geur, maar Ulliel kwam in 2022 om het leven bij een skiongeluk.

4. Eros door Versace

In 2012 werd Eros uitgebracht. De Parfumeur achter dit parfum is Aurélien Guichard. Topnoten zijn munt en groene appel, daarna ruik je tonkaboon, ambroxan, vanille en eikenmos. Een Oriëntaalse geur die desondanks niet overheersend is. Sensueel – dat kan natuurlijk ook niet anders als je naar de God van de liefde bent vernoemd.

3. Acqua di Gio door Giorgio Armani

Deze aquatische geur voor heren werd uitgebracht in 1996. Acqua di Gio is gecreëerd door Alberto Morillas, Annick Menardo en Christian Dussoulier. Erin verwerkt zijn noten van limoen, jasmijn, Calone en Ceder. Fris en luchtig, maar beslist aanwezig en al jaar en dag een bestseller. Welke Hollywood-acteur Mr. Armani heeft ingehuurd als ‘gezicht’ bij deze geur vind je hier.

2. Aventus door Creed

Dit parfum werd ter ere van de 250ste verjaardag van het parfumhuis in 2010 gecreëerd. Aventus opent met frisse en kruidige noten, dan ruik je ananas en patchoeli en vervolgens eikenmos en cederhout. Het onafhankelijke familiebedrijf is eerder dit jaar opgekocht door de Franse luxegigant Kering, van onder meer Gucci en Balenciaga. Je leest er hier meer over.

1. Sauvage door Dior

Sauvage werd uitgebracht in 2015. De parfumeur achter dit parfum is de geweldige neus François Demachy. De fris/kruidige geur bevat bergamot. peper, patchouli en labdanum. Gezicht is Johnny Depp – tot groot genoegen van veel vrouwen (en menig man) wereldwijd.