The Weeknd en Lily-Rose Depp samen te zien in nieuwe serie The Idol

The Idol is van dezelfde maker als HBO-hit Euphoria.

The Weeknd heeft de eerste teaser gedeeld van de nieuwe HBO Max-serie The Idol. De hoofdrollen zijn voor Lily-Rose Depp (jazeker, de dochter van) en Abel Tesfaye (The Weeknd zelf). The Idol volgt zangeres Jocelyn terwijl ze een relatie aangaat met een clubeigenaar en sekteleider in Los Angeles. In de video wordt geteased met drugsoverladen hook-upscènes en beweerd dat de show ‘het meest slonzige liefdesverhaal in heel Hollywood’ vertelt.

Lees meer: De beste HBO-series voor als je Netflix hebt uitgespeeld

The Idol is gemaakt door The Weeknd, Euphoria-maker Sam Levinson en Reza Fahim. Fahim is de co-producer van The Weeknd. Amy Seimetz (bekend van Atlanta, de serie van Donald Glover, ofwel Childish Gambino) heeft de zes afleveringen van het eerste seizoen geregisseerd. Een officiële verschijningsdatum voor de serie is er nog niet, maar aan het einde van de teaser geven ze aan dat de show ‘binnenkort’ verschijnt. Voordat het zover is, zetten we voor je op een rijtje wat er tot dusver bekend is over de serie.

Wie speelt er mee in The Idol?

De cast van The Idol ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. De Australische singer-songwriter Troye Sivan is te zien in de serie, naast Debby Ryan, een actrice die bekend is geworden door verschillende series op de Disney Channel. Ook Jessie van K-Pop groep BLACKPINK speelt in The Idol, al is het op dit moment onduidelijk of haar bijdrage meer is dan alleen een cameo. Andere leden van de cast zijn onder meer Hari Nef, Rachel Sennott, Nico Hiraga, Tunde Adebimpe en Anne Heche.

Wanneer verschijnt The Idol op HBO?

Het productieprocess van The Idol heeft even geduurd, want de serie werd in juni 2021 al aangekondigd. Na een aantal creatieve conflicten is nu dan eindelijk de eerste teaser gepubliceerd. Dit betekent dat The Idol hoogstwaarschijnlijk eind 2022 of begin 2023 verschijnt.

https://youtu.be/wRyHnzFn4HM