Alles wat we weten over The White Lotus seizoen 3

Komt er een derde seizoen van de succesvolle HBO-serie?

The White Lotus is de succesvolle hitserie van HBO, waarvan het eerste seizoen in 2021 en het tweede seizoen eind 2022 verscheen. Na het veelbesproken seizoenseinde in december, kunnen fans niet wachten op een derde seizoen. Maar hoe gaat dat eruit zien?

Mike White, de maker van The White Lotus, heeft bevestigd dat het derde seizoen van de hitserie in Azië plaats zal vinden. Na een resort in Hawaii en Sicilië, is de volgende White Lotus bestemming… Thailand? Het Amerikaanse vakblad Variety is er in ieder geval van overtuigd dat het Aziatische land van de glimlach het toneel voor seizoen 3 wordt. Eerder heeft Jackass-baas Johnny Knoxville gesuggesteerd dat The White Lotus seizoen 3 in Japan zal plaatsvinden. In een interview met Vulture praat de acteur zijn mond voorbij: “Mike is een goede vriend van mij. We zijn samen in Tokio geweest. Ik denk dat daar de volgende… oh, ik vertel verder niks. Ik bel hem wanneer dit interview klaar is.”

Dit artikel bevat spoilers van The White Lotus seizoen 1 en 2.

Recap: The White Lotus seizoen 1 en 2

Het eerste seizoen van The White Lotus speelt af in het ‘White Lotus’ luxeresort in Hawaii, waar een aantal gasten arriveren voor een opulente vakantie. Centraal staat de scheiding tussen arm en rijk, die in het resort wordt vergroot tussen de gasten en het personeel, maar ook tussen rijke en minder rijke relaties onderling. De welgestelde Tanya (Jennifer Coolidge) is op vakantie om het as van haar moeder uit te strooien, dochter Olivia (Sydney Sweeney) is met haar familie en beste vriendin Paula (Brittany O’Grady) op familievakantie, en de net-getrouwde Rachel (Alexandra Daddario) en Shane (Jake Lacy) vieren hun honeymoon. De serie kabbelt rustig aan, tot er richting het einde van de vakantie een kookpunt wordt bereikt en zowat alles en iedereen uitelkaar valt.

Het tweede seizoen zit vol met nóg meer onderlinge spanningen, ditkeer op het gebied van relaties en seks. Seizoen 2 speelt af in een White Lotus resort op Sicilië, waar de kijker onder andere kennismaakt met het viertal Harper (Aubrey Plaza), Ethan (Will Sharpe), Cameron (Theo James) en Daphne (Meghann Fahy); de Di Grasso-familie met zoon Albie (Adam DiMarco), vader Dominic (Michael Imperioli) en opa Bert (F. Murray Abraham); en de Siciliaanse Lucia (Simona Tabasco) en Mia (Beatrice Grannò). Ook keert Tanya uit het eerste seizoen terug met haar nieuwe man Greg (Jon Gries) en assistente Portia (Haley Lu Richardson).

Lucia (Simona Tabasco) en Mia (Beatrice Grannò), de échte winnaars van het tweede seizoen.

Met een eind-goed-al-goed moment voor Harper en Evan, Lucia die binnencasht en de dood van onze geliefde Tanya eindigde het tweede seizoen met een klapper.

The White Lotus seizoen 3: locatie, plot en releasedatum

Wat kunnen we verwachten voor The White Lotus seizoen 3? Omdat The White Lotus een antologie serie is, waarbij de cast per seizoen verschilt en het verhaal per seizoen losstaat, kan het derde seizoen verschillend uitpakken. Seizoen 3 vindt plaats in een White Lotus resort Azië, en zoals Variety betaamt, kan dat zomaar Thailand zijn.

Het seizoen zou verder kunnen gaan bij Greg, aangezien hij een groep mannen heeft opgezet om zijn vrouw Tanya te laten vermoorden, en er een boot vol dode mensen is aangetroffen. Ook heeft Portia, de assistent van Tanya, Sicilië verlaten zonder Tanya te spreken en is zij doodsbang voor de consequenties van haar abrupte vertrek – en de dood van Tanya. Daarnaast vertelde Michael Imperioli (de acteur die Dominic speelde) aan Esquire dat hij het geweldig zou vinden om in het nieuwe seizoen de relatie met zijn (ex-)vrouw op te bouwen. Genoeg losse eindjes om in een nieuw seizoen vast te knopen, dus.

Omdat de schrijfersstaking in Hollywood momenteel grote oponhoud veroorzaakt bij de releases, is ook de releasedatum van The White Lotus seizoen 3 vooruitgeschoven. In eerste instantie zou het seizoen in de zomer van 2024 verschijnen, maar het nieuwe moment is in ieder geval later dan dat. Nog even wachten, fans.

De beste HBO-series voor als je Netflix hebt uitgespeeld