Alles wat we weten over The White Lotus seizoen 3

Komt er een derde seizoen van de succesvolle HBO-serie?

Entertainment
jamie davies unsplash sydney australie
Voormalig appartement van David Bowie verkocht
Door Arno Kantelberg
Entertainment
11 manhaftige films over de Wereldoorlogen
Door Lisanne Meeder

Jackass-baas Johnny Knoxville heeft verklapt dat er een The White Lotus seizoen 3 komt, in Japan notabene. In een interview met Vulture praat de acteur zijn mond voorbij: “Mike White [de maker van The White Lotus, red.] is een goede vriend van mij. We zijn samen in Tokio geweest. Ik denk dat daar de volgende… oh, ik vertel verder niks. Ik bel hem wanneer dit interview klaar is.” Het klinkt overtuigend, zeker met de kennis dat White zelf ook al had gehint op een derde seizoen ín Azië.

The White Lotus is de succesvolle hitserie van HBO, waarvan het eerste seizoen in 2021 en het tweede seizoen eind 2022 verscheen. Na het veelbesproken seizoenseinde in december, kunnen fans niet wachten op een derde seizoen. Maar hoe gaat dat eruit zien?

Dit artikel bevat spoilers van The White Lotus seizoen 1 en 2.

Recap: The White Lotus seizoen 1 en 2

Het eerste seizoen van The White Lotus speelt af in het ‘White Lotus’ luxeresort in Hawaii, waar een aantal gasten arriveren voor een opulente vakantie. Centraal staat de scheiding tussen arm en rijk, die in het resort wordt vergroot tussen de gasten en het personeel, maar ook tussen rijke en minder rijke relaties onderling. De welgestelde Tanya (Jennifer Coolidge) is op vakantie om het as van haar moeder uit te strooien, dochter Olivia (Sydney Sweeney) is met haar familie en beste vriendin Paula (Brittany O’Grady) op familievakantie, en de net-getrouwde Rachel (Alexandra Daddario) en Shane (Jake Lacy) vieren hun honeymoon. De serie kabbelt rustig aan, tot er richting het einde van de vakantie een kookpunt wordt bereikt en zowat alles en iedereen uitelkaar valt.

Het tweede seizoen zit vol met nóg meer onderlinge spanningen, ditkeer op het gebied van relaties en seks. Seizoen 2 speelt af in een White Lotus resort op Sicilië, waar de kijker onder andere kennismaakt met het viertal Harper (Aubrey Plaza), Ethan (Will Sharpe), Cameron (Theo James) en Daphne (Meghann Fahy); de Di Grasso-familie met zoon Albie (Adam DiMarco), vader Dominic (Michael Imperioli) en opa Bert (F. Murray Abraham); en de Siciliaanse Lucia (Simona Tabasco) en Mia (Beatrice Grannò). Ook keert Tanya uit het eerste seizoen terug met haar nieuwe man Greg (Jon Gries) en assistente Portia (Haley Lu Richardson).

Lucia (Simona Tabasco) en Mia (Beatrice Grannò), de échte winnaars van het tweede seizoen.

Met een eind-goed-al-goed moment voor Harper en Evan, Lucia die binnencasht en de dood van onze geliefde Tanya eindigde het tweede seizoen met een klapper.

The White Lotus seizoen 3

Wat kunnen we verwachten voor The White Lotus seizoen 3? Omdat The White Lotus een antologie serie is, waarbij de cast per seizoen verschilt en het verhaal per seizoen losstaat, kan het derde seizoen verschillend uitpakken. Seizoen 3 vindt hoogstwaarschijnlijk plaats in een White Lotus resort Azië, en zoals Knoxville zei, zou dat dus zomaar Japan kunnen zijn.

Het seizoen zou verder kunnen gaan bij Greg, aangezien hij een groep mannen heeft opgezet om zijn vrouw Tanya te laten vermoorden, en er een boot vol dode mensen is aangetroffen. Ook heeft Portia, de assistent van Tanya, Sicilië verlaten zonder Tanya te spreken en is zij doodsbang voor de consequenties van haar abrupte vertrek – en de dood van Tanya. Daarnaast vertelde Michael Imperioli (de acteur die Dominic speelde) aan Esquire dat hij het geweldig zou vinden om in het nieuwe seizoen de relatie met zijn (ex-)vrouw op te bouwen. Genoeg losse eindjes om in een nieuw seizoen vast te knopen, dus.

De beste HBO-series voor als je Netflix hebt uitgespeeld
Entertainment
jamie davies unsplash sydney australie
Voormalig appartement van David Bowie verkocht
Door Arno Kantelberg
Entertainment
11 manhaftige films over de Wereldoorlogen
Door Lisanne Meeder