Nieuwe hype: het scrubben van je scalp

Na je lijf en gezicht is nu ook de hoofdhuid aan de beurt. Maar waarom zou je?  

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg

Uiteraard was je je haar. En wellicht gebruik je ook een conditioner. Maar waarom zou je je hoofdhuid een scrub geven? Drie goede redenen:

Reden 1: Afvoer dode huidcellen

Hoewel het lichaam dode huidcellen zelf vervangt door nieuwe huidcellen, kan het soms wel wat hulp gebruiken om deze oude cellen te verwijderen. En dat is precies waar een hoofdhuid scrub in uitblinkt. Net zoals een gezichtsscrub of scrub voor je lijf, verwijdert een scalpscrub dode, dof makende huidcellen van de hoofdhuid. Meer over scrubs voor je gezicht en lichaam vind je hier. En hier.

Reden 2: Brandschoon

Haarscrubs zijn prima om opgehoopte productresten zoals wax uit je haar en van je hoofdhuid te krijgen. Die kunnen namelijk vet haar en een vette hoofdhuid veroorzaken. Ziet je haar er na het wassen met een normale shampoo nog steeds vettig uit? Dat kan daardoor komen. Een goede haarscrub verwijdert deze resten en zorgt voor zacht, glanzend haar met ook meer volume in het haar.

Reden 3: Anti-schilfer

Haarscrubs helpen om roos te bestrijden, zo claimt het merk HairLust. Dat zit zo: de hoofdhuid produceert een natuurlijke olie die ervoor zorgt dat je hoofdhuid en je haar niet uitdrogen. En je haar glans geven. Maar een overproductie of ophoping van talg kan ertoe leiden dat een bepaalde soort gist, Malassezia globosa, de overhand krijgt, aldus HairLust. Deze gistsoort zou vervolgens roos veroorzaken. Het gebruik van een hoofdhuid scrub kan helpen om de gistvorming onder controle te houden en die vervelende schilferwolk te verminderen.

Scalpscrubs zijn er inmiddels volop. Een ervan is de Sensorial Cream Scrub van Authentic Beauty Concept. Daarmee kun je lijf, gezicht én je hoofdhuid scrubben. Wel zo handig, zo’n drie-in-een product. En – ook fijn – ruimtebesparend.

Zo gebruik je ‘m: Begin met een natte huid voor optimaal resultaat. Breng een kleine hoeveelheid aan op lichaam, hoofdhuid of gezicht. Masseer rustig in met ronddraaiende bewegingen. Spoel vervolgens grondig uit. En je bent letterlijk van top tot teen brandschoon.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg