Bij deze bars in Utrecht drink je de lekkerste wijnen

Wijnen in Utrecht is altijd een goed idee.

In Utrecht kan je niet alleen goed terecht voor een lunch, ook kan je er rondom de vijf in de klok terecht voor een goed glas wijn. De fijnste wijnbars in Utrecht hebben we zorgvuldig voor je uitgezocht.

Wijnbar Talud9

Wijnbar Talud9 is gevestigd aan het Donkere Gaard/’t Wed, met een pittoresk uitzicht over de Oudegracht. De wijnen vloeien rijkelijk tijdens de borrel bij Talud9, maar je kan er overdag ook goed terecht voor héle goede koffie. Leuk detail; in de zaak vind je geen kaart op tafel, maar vraagt de ober je waar je zin in hebt.

Wijnbar Talud9Donkere Gaard 9, Utrecht

Wijnbar VINO

VINO is de nieuwste wijnbar in Utrecht, die eind 2021 de deuren opende in de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht. Sommelier Marinus Sanijs kiest zijn ideale selectie wijnen zorgvuldig uit en zorgt voor bijpassende Italiaanse hapjes. Het enige dat nog mist: de wijnliefhebbende gasten!

Wijnbar VINO, Oudegracht 158, Utrecht

Bar Cava

De Spanjaarden zullen beamen dat er véél vaker cava moet worden gedronken. Het leven is immers een feestje, al moet je zelf de bubbels inschenken. Bij Bar Cava hebben ze dat credo goed begrepen: de wijnbar in Utrecht draait geheel om de Spaanse mousserende cava. Voor vier euro krijg je een glas goede bubbelwijn, waarnaast je uit een leuk assortiment dag-tapas kan kiezen.

Bar Cava, Ganzenmarkt 12, Utrecht

Wijnbar Zies

Wijnbar ZIES zit aan de allerleukste straat in Utrecht: de Twijnstraat. Schijnt de zon, dan kan je het beste plaatsnemen op het kleine terras en genieten van de reuring op het Ledig Erf. Naast dat ZIES een bistro én wijnbar is, huist er op de bovenverdieping een knus boutique hotel. Zo eet je er ’s avonds heerlijke bistro-gerechtjes, gepaard met goede wijnen, en strompel je ’s nachts naar boven om de roes uit te slapen.

Wijnbar ZIES, Twijnstraat 58, Utrecht

Eet- en wijnbar Ruby Rose

Bij eet- en wijnbar Ruby Rose in Utrecht vind je een Instagrammable en ietwat overdonderend interieur, zoals afgebeeld in de foto bovenaan dit artikel. De zaak heeft een toegankelijke drank- en eetkaart, met verrassende gerechten en dranken. Voorbeeld hiervan is de signatuur-cocktail van het huis, met Saint Germain Elderflower en cava in de hoofdrol. De menukaart bevat vooral Mediterrane gerechten om te delen. Zoals eigenaar Wichert van Rijn verwoordt: ‘Er is oneindig veel goede wijn in huis en uit de keuken komt alles wat je lekker vindt.’

Eet- en wijnbar Ruby Rose, Korte Jansstraat 23, Utrecht

Rubens Proeflokaal

Bij Rubens Proeflokaal kom je voor de wijnproeverijen. Of de port- en whisky-proeverijen, maar die zijn voor een ander lijstje. Vanaf een groep van 10 personen schuif je aan bij de Rubens proeverij, waarna je kan proeven totdat je geen wijn meer kan zien. Rubens Proeflokaal is onderhand een gevestigd begrip onder de Utrechters en zodoende goedgekeurd door de locals. Wat wil je nog meer?

Wijnbar Rubens Proeflokaal, Nieuwegracht 197, Utrecht

Eet- en wijnbar MOST

Eet- en wijnbar MOST is eigenlijk een bonusje in dit lijstje, omdat het ietwat verder van hartje Utrecht zit. De wijnbar is gelegen aan het Brusselplein, middenin Leidsche Rijn en daarom goed bereikbaar met de trein (of auto). Bij MOST tap je zelf je glas vol met wijn, doormiddel van een tapsysteem op een kaart. Dat houdt in dat er dagelijks rond de 100 wijnen geopend zijn en dat is de grootste collectie open wijnen die je in Utrecht kan vinden.

Wijnbar MOST, Brusselplein 191, Utrecht