Bij deze bars in Utrecht drink je de lekkerste wijnen

Van knus huiskamergevoel tot imposant historisch pand; Utrecht heeft wijnbars voor ieder.

In Utrecht kan je niet alleen goed terecht voor een lunch, ook kan je er rondom de vijf in de klok terecht voor een goed glas wijn. De fijnste wijnbars in Utrecht hebben we zorgvuldig voor je uitgezocht.

Wijnbar Talud9

Wijnbar Talud9 is gevestigd aan het Donkere Gaard/’t Wed, met een pittoresk uitzicht over de Oudegracht. De wijnen vloeien rijkelijk tijdens de borrel bij Talud9, maar je kan er overdag ook terecht voor héle goede koffie. Leuk detail; in de zaak vind je geen kaart op tafel, maar vraagt de ober je waar je zin in hebt.

Wijnbar Talud9Donkere Gaard 9, Utrecht

Wijnbar Hemel & Aarde

Direct naast het restaurant aan de Keistraat heeft het team van Hemel & Aarde een nieuwe wijnbar geopend. Waar vroeger de aperitiefruimte was, kunnen gasten nu genieten van een geheel vernieuwde wijnervaring die trouw blijft aan de seizoenen en wijnen uit alle hoeken van de wereld aanbiedt.

Wijnbar Hemel & Aarde, Keistraat 8, Utrecht

Wijnbar VINO

Eind 2021 de deuren opende wijnbar VINO in de historische Winkel van Sinkel aan de Oudegracht. Sommelier Marinus Sanijs kiest zijn ideale selectie wijnen zorgvuldig uit en zorgt voor bijpassende Italiaanse hapjes.

Wijnbar VINO, Oudegracht 158, Utrecht

Bar Cava

De Spanjaarden zullen beamen dat er véél vaker cava moet worden gedronken. Het leven is immers een feestje… al moet je zelf de bubbels inschenken. Bij Bar Cava hebben ze dat credo goed begrepen: de wijnbar in Utrecht draait geheel om de Spaanse mousserende cava. Voor vijf euro krijg je een glas goede bubbelwijn, waarnaast je uit een leuk assortiment dag-tapas kan kiezen.

Bar Cava, Ganzenmarkt 12, Utrecht

Wijnbar Zies

Wijnbar ZIES zit aan de allerleukste straat in Utrecht: de Twijnstraat. Schijnt de zon, dan kan je het beste plaatsnemen op het kleine terras en genieten van de reuring op het Ledig Erf. Naast dat ZIES een bistro én wijnbar is, huist er op de bovenverdieping een knus boutique hotel. Zo eet je er ’s avonds heerlijke bistro-gerechtjes, gepaard met goede wijnen, en strompel je ’s nachts naar boven om de roes uit te slapen.

Wijnbar ZIES, Twijnstraat 58, Utrecht

Wijnbar Kurk

Nieuw in Utrecht: wijnbar Kurk. Een knusse wijnbar aan de Lange Jansstraat, midden in het centrum. Neem plaats op het terras (dat bestaat uit één lange tafel) en geniet van de drukte in de Domstad, of geniet van de gezelligheid binnen in de huiselijke bar.

Wijnbar Kurk, Lange Jansstraat 28, Utrecht

Eet- en wijnbar Ruby Rose

Bij eet- en wijnbar Ruby Rose in Utrecht vind je een Instagrammable en ietwat overdonderend interieur. De zaak heeft een toegankelijke drank- en eetkaart, met verrassende gerechten en dranken. Voorbeeld hiervan is de signatuur-cocktail van het huis, met Saint Germain Elderflower en cava in de hoofdrol. De menukaart bevat vooral Mediterrane gerechten om te delen. Zoals eigenaar Wichert van Rijn verwoordt: ‘Er is oneindig veel goede wijn in huis en uit de keuken komt alles wat je lekker vindt.’

Eet- en wijnbar Ruby Rose, Korte Jansstraat 23, Utrecht

Rubens Proeflokaal

Bij Rubens Proeflokaal kom je voor de wijnproeverijen. Of de port- en whisky-proeverijen, maar die zijn voor een ander lijstje. Vanaf een groep van 10 personen schuif je aan bij de Rubens proeverij, waarna je kan proeven totdat je geen wijn meer kan zien. Rubens Proeflokaal is onderhand een gevestigd begrip onder de Utrechters en zodoende goedgekeurd door de locals. Wat wil je nog meer?

Wijnbar Rubens Proeflokaal, Nieuwegracht 197, Utrecht

Wijnbar Lefebvre

Eigenlijk is Wijnbar Lefebvre dé wijnbar van Utrecht. Omdat de bar uitkijkt op het centrale plein van de stad, de Neude, is het er altijd gezellig druk en heeft iedere Utrechter hier weleens een glas wijn genuttigd. De bediening helpt je graag met het uitzoeken van een lekkere wijn.

Wijnbar Lefebvre, Neude 2, Utrecht