Hier is de nieuwe MoonSwatch – Met Snoopy

De MoonSwatch hype krijgt weer een nieuwe impuls met een Snoopy-maanfase. Een NASA-symbool sinds 1968.

Sinds Omega en Swatch twee jaar geleden de Bioceramic MoonSwatch-collectie op de markt brachten, is het één van de meest gehypte horologische releases in de recente geschiedenis geworden.

Het immense succes van de Swatch-uitvoering van Omega’s iconische (een verdiende benaming) Speedmaster Moonwatch, resulteerde in tal van vervolgen. Waaronder een speciale editie met een gouden chronograafwijzer. Het nieuwste model is de Swatch Mission To The Moonphase MoonSwatch. Vanaf 26 maart alleen beschikbaar bij Swatch-boutiques.

En belangrijk: ook dit model is niet gelimiteerd. Dus heb geduld en betaal niet minstens het dubbele online. Maar waarom Snoopy?

Snoopy is een mascotte van NASA sinds eind jaren 60. De ‘Silver Snoopy Award’ is de hoogste prijs die NASA toekent om de mensen en organisaties te belonen die de veiligheid en het succes van haar ruimtemissies garanderen.

In 1970 werd de prijs toegekend aan Omega voor zijn bijdrage aan de ruimtevaart en z’n rol in de Apollo 13-missie. De astronauten bevonden zich destijds in een zéér delicate situatie toen een zuurstoftank scheurde en de bemanning uiteindelijk 14 seconden moesten timen voor het afvuren om hun baan bij te stellen, waardoor ze naar de aarde konden terugkeren. Omdat alle elektronische hulpmiddelen waren uitgevallen hebben ze dit getimed met de bekende Omega Speedmaster Moonwatch.

Op de Omega x Swatch Mission to the Moonphase-horloge bevindt Snoopy zich op ’twee uur’ in de maanfase. Dit is de eerste keer dat Swatch een maanfase op één van zijn horloges heeft gezet. Snoopy ligt letterlijk op de maanfaseschijf. In het donker, of met UV-licht, zie je trouwens ook nog een citaat uit de Snoopy-strip oplichten (zie hieronder).

Wat het horloge zelf betreft: de kast is nog steeds 42mm, de kroon en de pushers zijn ditmaal van wit bioceramic en de dikte is 13,75mm.

De Omega x Swatch Mission to the Moonphase is vanaf 26 maart verkrijgbaar voor een prijs van €315 euro. Dat is €40 meer dan de andere modellen uit de MoonSwatch-collectie en het resultaat van die toegevoegde Snoopy-maanfase.