Eindelijk officieel: Omega onthult witte Speedmaster Moonwatch

Daniel Craig droeg ‘m vorig jaar al heel subtiel, maar nu is het officieel: de Speedmaster Moonwatch in het wit.

Als je iets met horloges hebt is er weinig frustrerender dan een horloge om de pols zien, en ‘m niet kunnen thuisbrengen. Zo was het eind vorig jaar ook met Daniel Craig. We weten allemaal dat de voormalige James Bond een grote horlogefan is en een samenwerking heeft met Omega.

Een paar maanden geleden arriveerde hij op de Planet Omega-tentoonstelling in New York met een Speedmaster Moonwatch Professional met witte wijzerplaat. Door in te zoomen op de foto’s, gemaakt tijdens dit evenement, konden we de stalen band, witte wijzerplaat, de zwarte tachymeterring en het rode schrift van Omega onderscheiden. Er bestond toen geen twijfel over de kans dat dit een model uit de Speedmaster-collectie was.

Als je kijkt naar de foto’s was het een overduidelijke tease van wat zou komen. En dat blijkt ook zo te zijn. Het wachten is voorbij, want het Zwitserse merk heeft het raadselachtige horloge nu officieel onthuld: de Speedmaster Moonwatch Professional ‘White’.

Een Speedmaster Moonwatch met een wit gelakte wijzerplaat. Op het eerste gezicht niet schokkend, althans voor nieuwkomers. Toch is het een echte gebeurtenis in de horlogewereld, omdat dit toch één van de meest beroemdste chronografen ter wereld is.

Voornamelijk bekend met zwarte wijzerplaat. Deze Speedmaster Moonwatch werd feitelijk vanaf 1965 gedragen door NASA-astronauten en was het eerste horloge dat in juli 1969 op de maan werd gedragen.

Het wit past goed bij de Speedmaster. Het rode Speedmaster-schrift past perfect bij de nieuwe kleur, net als de zwarte indexen en de wijzers. Om dit nieuwe wit te rechtvaardigen, roept Omega de kleur op van het astronautenpak en van de voertuigen die worden gebruikt. Horlogepuristen en/of Omega-fans zullen de inspiratie ook herkend hebben van het Alaska Project, een horloge met een witte wijzerplaat uit de 60’s en 70’s.

Qua specificaties is deze variant verder ‘standaard’ met een roestvrijstalen kast van 42 mm en een zwarte aluminium tachymeterring, Met daaronder het Master Chronometer-gecertificeerde kaliber 3861 chronograafuurwerk, dat zichtbaar is door de saffieren achterkant van de kast.

Naast de bekende stalen band is ook een lederen en rubberen uitvoering verkrijgbaar. De Omega Speedmaster met witte wijzerplaat kost €9.000.