Quentin Tarantino vindt deze film zijn beste eigen werk

Niet per se een fan-favoriet, maar wel de persoonlijke favoriet van de bekroonde regisseur.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

Als het om films van Quentin Tarantino gaat, dan lopen de meningen over zijn beste film vaak enigszins uitelkaar. De kunstzinnige cult-film-fanaat kiest voor Pulp Fiction, de nostalgische nazi-jager kiest voor Inglorious Basterds en de fan van bloederige vechtscènes kiest voor Kill Bill. Maar welke eigen film vindt Quentin Tarantino zijn beste werk?

In de Amerikaanse podcast The Video Archives praat de gelauwerde regisseur samen met Pulp Fiction-scenarioschrijver Roger Avary over films. Tarantino-films, vooral, maar zo af en toe ook over andere films. In een recente aflevering beschrijft de regisseur de films die vandaag de dag uitkomen als “the worst in Hollywood history“. Samen met films uit de jaren ’50 en de jaren ’80 vindt hij hedendaagse film erbarmelijk.

Maar tijdens een promopraatje voor zijn nieuwe boek Cinema Speculation bij de radioshow van Howard Stern werd Tarantino gevraagd naar zijn eigen favoriete filmproductie. “Jarenlang hebben mensen me dat soort vragen gesteld,” zei Tarantino. “En ik antwoord dan iets van ‘Oh, het zijn allemaal mijn kinderen.'” Maar hij vervolgde zijn antwoord door de eer aan Once Upon a Time… in Hollywood te geven. Een film die uit 2019 stamt, maar het ‘gouden tijdperk van film’ in de jaren ’60 verheerlijkt.

Once Upon a Time… in Hollywood is Tarantino’s meest persoonlijke film, een ode van de regisseur aan het vervlogen tijdperk van het Hollywood uit de jaren ’60. In de hoofdrollen spelen Margot Robbie, Leonardo DiCaprio en Brad Pitt. Robbie speelt de populaire actrice Sharon Tate, DiCaprio de B-acteur Rick Dalton en Pitt vertolkt de rol van Cliff Booth, de stuntman en trouwe vriend van Dalton.

Tarantino duikt diep in de film- en tv-industrie van Los Angeles in 1969, toen het vervagende studiosysteem zich vermengde met de hippie-vibe van New Hollywood. De film zit boordevol met insider-grapjes, persoonlijke herinneringen van Tarantino en ophemelingen van Hollywood. Tevens is het de negende film van de in totaal tien films die Tarantino beweert te maken.

Het nieuwe boek Cinema Speculation van Quentin Tarantino bestel je via deze link.

De 20 meest memorabele sterfscènes op film
Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie