HBO’s The Last of Us overtuigt met nieuwe trailer

HBO laat meer zien van de langverwachte tv-bewerking van The Last of Us, de geliefde videogame van Naughty Dog die zich afspeelt te midden van een apocalyps.

In de tweede trailer zien we meer van de wereld waarin HBO’s nieuwste (verwachte) blockbuster zich afspeelt, inclusief de angstaanjagende geïnfecteerden, de zogenaamde ‘clickers’. Waar die bijnaam vandaan komt, hoor je in de trailer hieronder.

De show is gebaseerd op de actie-avonturengame uit 2013, waarvan 17 miljoen exemplaren werden verkocht voor de PS3- en PS4. The Last of Us speelt zich af in een post-apocalyptische wereld in het jaar 2023, 20 jaar na een schimmeluitbraak.

Pedro Pascal (The Mandalorian, Narcos) lanceerde de trailer tijdens de CCXP fanbeurs in Brazilië. In de serie speelt Pascal de hoofdrol als Joel Miller. Een smokkelaar die de taak heeft een meisje (Ellie) naar de quarantainezone te brengen, omdat ze een oplossing met zich meedraagt voor een wereld-eindigend virus.

De nieuwe trailer belicht vooral de beschermende relatie tussen Joel en Ellie. Met op de achtergrond een nogal duistere versie van A-ha’s ‘Take On Me’.

https://www.youtube.com/watch?v=3Jm7huzr79g

Gaming is de sleutel

The Last of Us volgt Joel en Ellie terwijl ze door de ruïnes van de Verenigde Staten navigeren en de zeer agressieve Infected ontwijken. Tegelijkertijd moeten ze ook omgaan met andere overlevenden, waarvan sommigen bereid zijn om alles te doen om hun eigen voortbestaan ​​veilig te stellen.

Hoewel HBO Max niet in de videogamebusiness stapt zoals zijn streamingrivaal Netflix, die onlangs een interne gamestudio in Finland heeft aangekondigd, bewerkt HBO Max een populaire gamefranchise die waarschijnlijk veel fans zal trekken. Plus, met streaming-series zoals Halo, Arcane en The Witcher, allemaal hits gebaseerd op videogames, blijken videogame-adaptaties een goede om de groei van abonnees te stimuleren. Netflix is bijvoorbeeld ook bezig om een adaptatie te maken van de Nederlandse PlayStation-hit Horizon: Zero Dawn.

Voor de kenners van The Last of Us is de trailer een feest van herkenning. De makers blijven dicht bij de serie. Neem alleen al de inleidende scène van het eerste deel dat in 2013 op PS3 werd uitgebracht – de achtervolging in het midden van de stad – precies wat je kent. Maar dan indrukwekkender.

De serie is in ieder geval in goede handen, aangezien HBO niemand minder dan Craig Mazin inschakelden, scenarioschrijver van de bekroonde miniserie Chernobyl. En Neil Druckmann zelf, het brein achter de eerste twee games. The Last of Us is vanaf maandag 16 januari 2023 te zien op HBO Max.