Tudor opent pop-up in Amsterdam

Het horlogemerk Tudor doet Nederland aan met een eigen boutique én primeur: een exclusieve boutique edition.

In samenwerking met Schaap en Citroen heeft Tudor een pop-up boutique geopend in Amsterdam. Waar anders dan in de P.C. Hoofstraat. Belangrijk detail: in de boutique is exclusief de Black Bay 58 Bronze Boutique Edition verkrijgbaar (€4.840). Een primeur voor de Nederlandse markt.

De pop-up, aan de P.C. Hooftstraat 49, is open tot en met 31 januari 2024. Schaap en Citroen CEO Mark van Nieuwkerk: “We zijn erg enthousiast om de eerste Tudor pop-up boutique in Nederland te openen. Gelegen in het hartje van de meest exclusieve winkelstraat van Amsterdam.”

Waarop een Tudor-woordvoerder toevoegde: “Tudor is verheugd om samen te werken met de jarenlange partner Schaap en Citroen Juweliers om onze Tudor pop-up boutique in Amsterdam te openen. Dit zal de zichtbaarheid van Tudor verder vergroten op één van de meest populaire locaties in Europa.”

Wilsdorf

Tudor is al geruime tijd goed op weg om hoogstaande én aantrekkelijke sporthorloges te produceren. Een merk dat inmiddels al jaren definitief uit de schaduw van Rolex is gestapt – de oorsprong van beiden ligt natuurlijk in de Wilsdorf-familie.

Waar die afkomst vandaan komt? Eén van de belangrijkste namen in de historie van horloges, Hans Wilsdorf, startte op 6 maart 1946 de Montres Tudor SA. Wilsdorf was de oprichter van Rolex en gaf deze reden voor het starten van Tudor: “Al een aantal jaren loop ik rond met het idee om een horloge te maken dat wij kunnen verkopen tegen een meer bescheiden prijs dan onze Rolexen. Echter, wel een horloge dat dezelfde standaarden en betrouwbaarheid hanteert als waar Rolex beroemd mee is geworden.”

De volgende grofweg 40 jaar spiegelden de Tudor-modellen zijn Rolex-familieleden. Rolex maakte de Oyster kast, ook Tudor. Rolex kwam met een duikhorloge, Tudor deed hetzelfde. Ze gebruikten ook dezelfde kasten en polsbanden. Het enige echte verschil was dat er geen Rolex-uurwerken in zaten. Later werd dit voornamelijk ETA. 

Inmiddels heeft Tudor al geruime tijd eigen uurwerken en een modern eigen design – gecombineerd met het tegenwoordig zo populaire vintage gevoel. Het maakt ze tot één van de meest interessante merken van dit moment.

Black Bay 58 Bronze

De exclusieve Tudor Black Bay 58 Bronze Boutique Edition (€4.840) is de primeur hier. En wat voor een. Een 39mm gesatineerde bronzen kast, wat aan de voorzijde wordt doorgetrokken in de bruine bronstint van de wijzerplaat. Bovendien heeft de Black Bay, net als elk ander model in de Black Bay-lijn, nog altijd een wijzerplaat die is geïnspireerd op de Tudor-duikhorloges uit de jaren vijftig. In het bijzonder heeft het nog steeds de karakteristieke hoekige wijzers die bij verzamelaars bekend staan als de ‘Snowflake’, die verscheen vanaf de catalogus van 1969.

De Black Bay 58 wordt aangedreven door het COSC-gecertificeerde manufactuurkaliber MT5400, dat beschikt over een gangreserve van 70 uur. Het bronzen horloge is exclusief verkrijgbaar in ongeveer vijftig Tudor boutiques over de hele wereld.

Buiten de bronzen editie is er uiteraard een keur aan andere modellen beschikbaar op de PC en geeft de pop-up een goed beeld van wat het Zwitserse merk te bieden heeft in een reeks klassieke, sportieve, duik- en historische modellen.

Ze zijn te vinden in de tijdelijke winkel van 50 vierkante meter, waar je de Zwitserse knowhow ziet, maar ook de verschillende werelden waar Tudor in actief is. Zoals het Pro-Cycling, het Alinghi Red Bull Racing zeilteam en de World Surf League.

De Tudor pop-up is zeven dagen per week geopend, tot en met 31 januari aanstaande. Voor meer informatie: tudorwatch.com en schaapcitroen.nl